Plaćanje i dostava

3. CIJENA PROIZVODA

Cijene istaknute na web stranici www.naronija.hr izražene su u kunama.

Trošak PDV-a uračunat je u cijenu proizvoda, tamo gdje je on zakonska obaveza. Kao pravni subjekt, Prodavatelj je oslobođen plaćanja poreza do određenog iznosa. Kupac u nijednom slučaju neće morati naknadno plaćati PDV za kupljeni proizvode/proizvode.

U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave zbog čega se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

 

4. TROŠKOVI DOSTAVE

Troškovi dostave priopćavaju se prilikom naručivanja svakog pojedinog proizvoda, te se ukupni troškovi dostave priopćavaju u slučaju naručivanja više proizvoda.

Cijena dostave podijeljena je u dva razreda:

  • vrijednost narudžbe do 199,00 kuna - cijena dostave iznosi 29,00 kuna
  • vrijednost narudžbe u iznosu 199,00 kuna ili više - besplatna dostava

Napomena: navedene cijene dostave i pogodnosti vezane uz iste vrijede samo za dostave na području Hrvatske.

U slučaju nemogućnosti uredne dostave na adresu Kupca koju je isti naznačio, Kupac snosi troškove ponovne dostave na istu ili drugu adresu ovisno o tome koje podatke će Kupac navesti Prodavatelju prilikom provjere dostave narudžbe.

 

 

5. TROŠKOVI UPORABE SREDSTAVA DALJINSKE KOMUNIKACIJE

Prodavatelj nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

 

 

6. UVJETI I ROKOVI PLAĆANJA I ISPORUKE

Načini plaćanja

Plaćanje pouzećem – na Internet trgovini www.naronija.hr moguće je plaćanje pouzećem – plaćanje prilikom preuzimanja naručene robe. Obzirom je prilikom preuzimanja moguće samo plaćanje gotovinom, morate prilikom preuzimanja biti osobno prisutni, bez obzira na vrijednost narudžbe. Dostava se vrši putem DPD usluge.

Prodavatelj izdaje račun elektronskim putem (e-mail) te na trajnom mediju (papir) dokaz u slučaju reklamacije proizvoda. Ukoliko ne zaprimite račun, javite nam na web-reklamacije@naronija.hr te ćemo Vam ispostaviti isti.

Kreditnim karticama jednokratno: Discover, MasterCard, VISA

Debitnim karticama jednokratno: Maestro, Visa, Mastercard

Pouzećem (plaćanje naručene robe dostavnoj službi prilikom preuzimanja)

Tijekom sezonskog promotivnog razdoblja i promocija (ljetni popust, zimski popust i konačni popust, Hot Price), proizvodi na posebnom popustu mogu se naručiti samo putem plaćanja kreditnom karticom. Svaki proizvod unutar promocije je označen postotkom popusta ili oznakom Hot Price. U slučaju da se istodobno naruči nekoliko proizvoda, ako je u narudžbu uključen proizvod sa posebnim popustom, tada je cijela narudžba podložna gore navedenom ograničenju, za narudžbu se može odabrati samo način plaćanja kreditnom karticom.

 

Sigurnost pri plaćanju

3D Secure zaštita

WSpay™ sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka.

Svi korisnici WSpay™-a su uključeni u 3D secure zaštitu, čime se jamči sigurna kupnja korisnicima web shopa.

Brojevi kreditnih kartica kupaca se ne čuvaju na sustavu a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

Certifikacija po PCI DSS standardima

WSpay™ sustav radi kontinuirano na povećanju sigurnosti, što potvrđuje certifikat o usklađenosti s PCI DSS standardima.

PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

Cijene u web shopu su izražene u kunama i uključuju PDV.

 

Uvjeti dostave

Naručeni proizvodi isporučuju se na području cijele Republike Hrvatske. Isporuka se obavlja preko DPD Croatia d.o.o. dostavne službe.

Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 5 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojat će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 12 sati obrađuju se isti dan kako bi u većini slučajeva naručena roba isti dan bila predana na isporuku. Narudžbe nakon 12 sati radnim danom (osim petkom) predaju se sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 12 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom se obrađuju i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena mogućnost da se naručeni proizvod, na njegov zahtjev e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja

Ukoliko Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave.

U rokove za isporuku ne računaju se:

  • dan prijema narudžbe/zahtjeva
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
  • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.