Naronija - O nama


Pokretanjem projekta Naronija, mi obitelj Jelčić pod nazivom Okusi Neretve d.o.o, započeli smo s uzgojem i otkupom domaćih neretvanskih proizvoda. Osim prodaje domaćeg voća odlučili smo jedan dio preraditi u prirodne sokove, bez dodataka šećera i konzervansa. I omogućiti našim klijentima pravi okus voća i uistinu zdrav proizvod. 

S obzirom da se plantaže s kojih dobivamo sirovine nalaze na području stare antičke Narone, odlučili smo spojiti povijest, tradiciju i prirodu u našem imenu. To novo ime objedinjuje u sebi priču o mediteranskoj povijesti i kulturi, o tlu i plodnosti. Priču o rajskom voću iz novog svijeta, o ekologiji, zdravoj ishrani i ljekovitostima.

Za one koji ne znaju Narona je bila rimsko naselje na području današnjeg sela Vid kod Metkovića, smještena kojih dvadesetak kilometara od ušća rijeke Neretve. Najraniji zapisi o Naroni datiraju čak iz 4 stoljeća pr. Kr. Danas postoje brojna naslijeđa koja su ostavština iz vremena Narone. A naši proizvodi Naronija također su jedan od načina da oživimo povijest. A to je zaista moguće s obzirom da je Naronija veoma brzo postala neretvanski brend a sve je popularnija i u Hrvatskoj.

Zdravi temelji

Naši proizvodi uzgojeni su i obrađivani s velikim poštovanjem prema prirodi. To nam je izuzetno važno jer smo obiteljska firma koja je odrastala na ovom području, u suživotu i skladu s prirodom. Proizvodnja sokova je pokrenuta 2012.godine s uzgojem aronije, te se 2017.godine registrira poduzeće „Okusi Neretve“ d.o.o.. Poslovno poduzetnička ideja pala je na plodno tlo i nastala je široka paleta mješavine sokova od aronije, jabuke, mandarine, šipka te divljeg šipka.

Voće Naronija

Naronija voće uzgajano je i obrađivano s puno ljubavi i pažnje kako bismo osigurali proizvode visoke kvalitete. Naši su sokovi prilika da Vam briga o zdravlju bude ukusna i način da brzo i lako unesete tvari potrebne Vašem organizmu. Vaše tijelo bit će Vam zahvalno. Danas je sve više i više ljudi osviješteno kolika je važnost da se što više okrenemo prirodnim proizvodima te znaju prednosti koji nam oni donose. Svjesni smo da se životni stil jako ubrzao i da su stres i nezdrava hrana postali česti suputnici u našim životima.

Sokovi Naronija  

Prirodni sokovi su način da tijelo rasteretimo od umora, detoksificiramo ga i nahranimo ga potrebnim tvarima.  Osim što su prirodni sokovi pravi čistači organizma, pune tijelo prirodnom energijom. S obzirom da su u tekućem stanju, tijelo ih apsorbira puno brže, a osim toga, potiču i probavu na brži rad. Naši su sokovi ukusan način da povećate unos voća u svoj organizam i da uvedete zdrave navike u svoju prehranu. Osim toga, voćni sokovi poboljšavaju rad moždanih funkcija. Opskrbite svoje tijelo zdravljem hraneći Vaše stanice prirodnim sokovima.

Prednosti sokova Naronija 

Voćni sokovi spadaju u jedan od najzdravijih napitaka. Osim što se osjećate osvježeno, naši visokokvalitetni sokovi daju Vam i potrebnu energiju i detoksificiraju Vaš organizam, te Vas potiču na zdrav način prehrane. Sokovi Naronija pomažu Vašoj probavi i jačaju Vaš imunološki sustav.

Prirodni sokovi od izuzetne su važnosti jer nam daju potrebne vitamine i minerale. Naš bogat asortiman opskrbljuje Vas sa dnevnim dozama zdravlja u malim i velikim bocama. Brine da Vaše tijelo prima važne nutrijense i bude snažno i zdravo. Korištenjem naših proizvoda pomažemo Vam da se u svojem tijelu osjećate dobro i da Vaše tijelo bude zadovoljeno potrebnim vitaminima i mineralima.